Geel Wit, daar had Ruinerwold in het perspectief van de nacompetitie helemaal niet zulke slechte herinneringen aan. Dit keer stond er voor Ruinerwold alleen wel iets anders op het spel, namelijk lijfsbehoud in de lange route van de drie rondes tellende nacompetitie.

Ruinerwold begon best aardig aan het duel en kwam na ruim twintig minuten dan ook op voorsprong. Een strak ingedraaide corner van Chris Bennink werd door een Amelander in eigen doelpunt gekopt. Qua spelverhoudingen kwam het duel al vrij vlot in balans, wat ook voor de score gold. Geel Wit maakte op de counter 1-1.

Toch kwam Ruinerwold opnieuw op voorsprong, ditmaal via een ‘zondagvoorzet’ van Marnix Brand. Ruinerwold hoopte ditmaal door te kunnen pakken, maar wederom maakten de Friezen gelijk. Daarmee werd met een 2-2 stand de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft waren er enkele momenten dat Ruinerwold de Amelanders leek terug te drukken, maar echt doorpakken lukte niet. De dienstdoende scheidsrechter zag nog een potentiële penalty over het hoofd, wat ook niet echt meehielp. Ruinerwold hoopte het in de reguliere speeltijd te beslissen, maar het was Geel Wit dat de genadeklap uitdeelde. Na eerder een penalty te missen, werd het in de blessuretijd alsnog 2-3.

Voor Ruinerwold een flinke dreun. Na een moeizame seizoenstart werd er na de winter toch nog een prima reeks neergezet en de hoop was dan ook om een soortgelijk wonder als vorig jaar in de nacompetitie te bewerkstelligen. Dat is niet gelukt.

Ondanks dat het morgen gewoon weer maandag wordt, zal deze degradatie nog wel even nadreunen. Volgend seizoen mag Ruinerwold in de 4e klasse proberen de weg naar boven te hervinden.