Stan de Groot is de drijvende kracht achter Wood-Like, een bedrijf gespecialiseerd in unieke houtproducten. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een passie voor het creëren van prachtige, op maat gemaakte meubels en decoratieve stukken. Zijn oog voor detail en vakmanschap heeft hem een reputatie opgeleverd als een betrouwbare en creatieve houtbewerker.

Van jongs af aan had Stan een sterke band met de natuur. Hij bracht veel tijd door in de bossen, klimmend in bomen. Na de middelbare school volgde hij de opleiding Bos- en Natuurbeheer in Meppel, waar hij leerde werken met een kettingzaag en klimmen met touwen. Na zijn opleiding begon Stan in de interieurbouw, maar bleef hij in zijn vrije tijd bezig met tuinwerkzaamheden.

Zijn eerste grote klus was het kappen van een den bij bekenden, wat hij met geïmproviseerd materiaal uitvoerde. Deze ervaring leidde tot meerdere klussen en investeringen in professioneel materiaal. Drie jaar later besloot Stan zijn passie professioneel te maken en richtte hij Wood Like op, een bedrijf dat zich richt op boomverzorging en houtbewerking.
Stan combineert traditionele technieken met moderne ontwerpen, wat resulteert in unieke stukken die zowel functioneel als esthetisch zijn. Zijn toewijding aan duurzaamheid zorgt ervoor dat hij alleen de beste, verantwoord verkregen materialen gebruikt. Naast boomverzorging maakt hij meubels zoals bankjes, pergola’s en vlonders.
Ondanks beperkte werkplaatsruimte blijft Stan enthousiast hout verzamelen en verwerken. Hij hoopt zijn bedrijf verder uit te breiden en zijn liefde voor hout en natuur te delen met een breder publiek. Bezoekers kunnen zijn werk bewonderen op zijn website, en hij staat altijd open voor nieuwe opdrachten en uitdagingen. Stan: “Niet één klus is hetzelfde. Dat maakt dit werk voor mij ook zo leuk. Of het nu het weer, de locatie, de klant of boom zelf is. Er is altijd wel één ding die de dag uniek maakt!” Meer informatie: www.wood-like.nl