Veel mensen zitten in dubio: welk type zonwering past het beste bij ons? Het aanbod in zonwering is erg groot waardoor het lastig is om een goed overzicht te houden. Van gordijnen tot schermen en rolluiken, maar welke past nou het beste bij jou huis? In dit artikel zullen we focussen op rolluiken. Rolluiken bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen inbraak en geluidsoverlast. We delen 4 tips voor het kiezen van de perfecte rolluiken voor jouw huis.

Kies voor rolluiken van hoge kwaliteit

Rolluiken zijn luiken die voor je ramen hangen. Doordat je ze kunt zien hangen wanneer je naar buiten kijkt is het belangrijk dat de luiken van goede kwaliteit zijn. Goedkope rolluiken zullen snel verslijten en bieden niet dezelfde bescherming en isolatie als rolluiken van betere kwaliteit. Wanneer je dus rolluiken koopt is het belangrijk om op het materiaal te letten waarvan ze zijn gemaakt. Aluminium rolluiken zijn bijvoorbeeld duurzaam en bieden goede isolatie. Kies voor rolluiken die goed bestand zijn tegen het weer en die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Overweeg elektrische rolluiken

Wie houdt nou niet van slimme apparaten. Elektrische rolluiken bieden extra gemak en comfort. Met een druk op de knop kun je de rolluiken openen en sluiten. Dit is vooral handig wanneer sommige rolluiken op de bovenste verdieping hangen. Daarnaast kunnen elektrische rolluiken ook worden geprogrammeerd, zodat ze automatisch openen en sluiten op bepaalde tijdstippen. Dit zorgt voor extra veiligheid en energiebesparing. 

Kies voor rolluiken met extra functies

Naast zonwering bieden rolluiken nog meer voordelen. Zo kunnen ze beschermen tegen inbraak en geluidsoverlast. Het kan slim zijn om voor rolluiken te kiezen die extra veiligheidsfuncties hebben. Sommige rolluiken zijn bijvoorbeeld voorzien van een anti-inbraak systeem, waardoor het moeilijker wordt voor inbrekers om binnen te komen. Andere rolluiken zijn extra geluiddempend, waardoor je meer rust en privacy kunt hebben in je huis. Kies welke functies voor jou belangrijk zijn en kies de rolluiken die hierbij passen. 

Laat de rolluiken professioneel installeren

Het ophangen van de rolluiken is niet een makkelijk klusje en gaat erg precies. Laat daarom de luiken op hangen door een professional. Een goede installatie zorgt ervoor dat de rolluiken goed functioneren en lang meegaan. Een professionele installateur kan de rolluiken op maat maken en op de juiste manier op hangen. Hierdoor weet je zeker dat ze goed hangen. Daarnaast kan een installateur ook advies geven over de beste plaatsing van de rolluiken en eventuele extra opties die je kunt toevoegen, zoals afstandsbedieningen of sensoren.