Op zaterdag 29 juni is Jannes Prins, een gewaardeerd lid van de Antrappers en een bekende inwoner van De Wijk, op 81-jarige leeftijd overleden. Jannes begon zijn loopbaan op 1 mei 1967, toen hij een klein garagebedrijf, een benzinepomp en één taxi opende in De Wijk. Dit bedrijf groeide uit tot Taxi Prins, met een vloot van veertien auto’s en bussen die plaats boden aan 8 tot 18 personen.

Na de verkoop van zijn taxionderneming in 2003 hernam hij zijn passie voor het motorrijden en sloot zich al snel aan bij de Toercommissie, waar hij vele memorabele ritten en evenementen organiseerde. Ondanks zijn pensionering bleef hij betrokken bij het bedrijf onder de nieuwe eigenaar Ronnie ten Heuvel, die de onderneming hernoemde naar Ten Heuvel Tours en verhuisde naar Koekange.

Zelfs na zijn actieve motorjaren bleef Jannes betrokken bij de club. Tijdens weekendtoerritten verzorgde hij vroeg in de ochtend de koffie in clubcafé De Wiekslag. Jannes’ gezondheid verslechterde nadat bij hem kanker werd vastgesteld. Ondanks verschillende operaties en zijn strijdkracht en optimisme, verslechterde zijn conditie geleidelijk. Zijn overlijden is een groot verlies voor de gemeenschap. De uitvaart van Jannes zal plaatsvinden in besloten kring op donderdag 4 juli. Voor correspondentie kan men terecht op het adres: Reestlaan 76, 7944 BC Meppel. (Bron: Antrappers)

Archieffoto: Reünie oud personeelsleden ter ere van 75e verjaardag in 2018.