In de week van 17 tot en met 22 juni haalden 41 collectanten voor de Maag Lever Darm Stichting maar liefst €1832,50 (€ 1590,00 contant en € 242,50 online) op in De Wijk. Zij gingen langs de deuren om in actie te komen voor mensen met een spijsverteringsziekte. Met het opgehaalde bedrag redt de Maag Lever Darm Stichting levens door meer onderzoek naar- en voorlichting over spijsverteringsziekten mogelijk te maken. Want je spijsvertering is van levensbelang, een bron van gezondheid maar ook het startpunt van veel ziektes.

Waarom we collecteren
Een kwart van de Nederlanders (3.8 miljoen) is bij de huisarts bekend met maag-, darm- of leverproblemen (klachten). Het gaat om ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Opbrengst collecte
Met de opbrengst van de collecte financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken ligt de focus op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Dit is waarom zoveel collectanten in actie komen: meer grip op de spijsvertering redt levens.

Collectant gemist?
Heb je de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan alsnog via collectebus.mlds.nl. Aanmelden als collectevrijwilliger kan via: https://www.mlds.nl/collecte/.