De jaarlijkse aftrap van het Wijkerfeest zal ook dit jaar weer de populaire ATB Streetrace zijn, die rondom de feesttent aan de Wiltenweg in De Wijk georganiseerd wordt. Eerdere edities van dit evenement zijn zeer positief ontvangen door zowel het dorp als door de deelnemers, toeschouwers en de KNWU. Het parcours belooft opnieuw een uitdaging te worden met een mix van snelheid en technisch veeleisende obstakels.

Deze streetrace is onderdeel van de Noord-Nederlandse competitie, te vinden op mtbstreetracecompetitie.nl. De race in De Wijk is de voorlaatste van de reeks, met de finalewedstrijd op zondag 1 september 2024 in Norg.

Traditioneel is het zo dat iedereen uit De Wijk mee moet kunnen doen aan dit evenement, aangezien het deel uitmaakt van het dorpsfeest. Deelname van lokale inwoners is mogelijk, maar enkel bij voorinschrijving, zoals vereist door de KNWU. Let op: op de dag van de wedstrijd kunnen geen startbewijzen meer worden verkregen. Voorinschrijving sluit 48 uur voor de wedstrijd op woensdag 28 augustus 2024 om 17.00 uur.

Gezien het vroeger invallende avondlicht eind augustus, starten dit jaar de jongste categorieën al om 17.00 uur. Dit is voornamelijk een maatregel voor meer veiligheid. Voor meer informatie over de indeling en de voorinschrijving kunt u terecht op de website dewiekopwieln.nl, waar u eventueel doorklikt naar de site van de ATB-competitie Noord-Nederland.

Wij kijken uit naar een spannende race op 28 augustus en hopen vele enthousiaste deelnemers en toeschouwers te mogen verwelkomen in De Wijk!